Sport på den digitala spelplanen

När man hör ordet sport tänker man säkert på saker som fotboll på en vacker gräsplan, längdskidor en solig vintermorgon eller en ishockeymatch i en kokade arena. Men i takt med att teknologin går framåt ryms det plötsligt så mycket mer i begreppet sport. Detta ska vi titta närmare på idag.

Ett exempel som tydligast visar på detta är det vi idag kallar för e-sport. I takt med att datorer och tv-spel utvecklats har också en ny del av sport vuxit fram. Idag finns det enorma turneringar där prispengar och deltagarantalet blir allt större. De största spelarna är stjärnor och riktiga fotbollslag har idag börjat värva e-sportspelare till sina lag.  Det är onekligen en spännande utveckling och vem vet var det kommer att stanna.

Något som också fått ett rejält uppsving i och med de tekniska möjligheter som presenterats är sportbetting. Att spela på matcher i till exempel fotboll har man kunnat göra länge men att kunna göra det på sin dator eller mobil är en i sammanhang en relativt ny företeelse. Det är dock förståeligt att det snabbt blivit så populärt. Möjligheten att titta på en match och samtidigt spela på vilka som kommer vinna eller vem som gör nästa mål höjer spänningen ytterligare.

Detta är bara två exempel på hur sport som begrepp kommit att förändrats tack vare teknologiska framsteg. Vad som kommer ske i framtiden är så klart svårt att sia om, men det är onekligen spännande. Vilka barriärer kommer att brytas i och med att utvecklingen går vidare. Den som lever får se.