Spel på dator eller spel online

Som spelfantast så har vi alla fått göra det oundvikliga valet mellan att spela online eller spela vid speldator eller en spelkonsol. Men när det väl kommer till kritan vad är egentligen det rätta valet och vilken av dem är bättre att spela spel på? I texten nedan så kan du läsa hur det är att spela spel online, PC eller på en konsol.

Online Games

Online spel

När det kommer till online spel så kan det vara så att utbudet inte är detsamma som när man spelar vid sin dator eller via konsol, mycket av onlinespel idag är ju casino orienterade och baseras på spel med pengar och chanser att vinna pengar. För den som har det intresset så finns det mängder av ställen att spela på och utbudet har aldrig varit större än vad det är idag.

Väljer man att spela andra typer av spel online så är det appar som gäller idag, det finns visserligen sajter där man kan spela olika typer av spel men det känns efter smarta telefonen genombrott så är det appar som gäller, beroende på vilket typ av telefon du har så går du till Google Play respektive Apples butik för appar för att köpa eller ladda hem gratisspel till din telefon, de mest populära måste väl ändå vara Pokemon Go.

PC eller spelkonsol?

Som du antagligen har gissat så har båda valen både sina fördelar och nackdelar. Ofta beror det helt på vad det är du som spelare är ute efter, om det är grafik, kostnad bekvämlighet eller exklusiva titlar. Då dessa åsikter skiljer sig mycket från person till person så finns det egentligen inget rätt svar utan enbart vad du föredrar som person.

Några av de starkaste argumenten för att köpa en konsol över en speldator är att det är mycket billigare då en riktig speldator ofta kan kosta dubbelt eller trippelt så mycket som en ny spelkonsol. Om man däremot kollar långsiktigt så kan man räkna ut att i längden så är det billigare att köpa spel till en dator då dessa spel är mycket billigare än spel till en konsol.

game console

Konsoler har dock ett stort övertag när det kommer till exklusiva titlar som enbart släpps på konsoler. Några bra exempel på dessa är Nintendo som alltid har släppt sina populära klassiker på hemkonsoler vilket gör att man som PC ägare helt enkelt inte kan få tag på dessa spel.

PC är däremot det självklara valet för de som föredrar hög prestanda och grafik då datorer kan klara av spel med mycket högre grafik än vad konsoler kan. Man behöver dock inte oroa sig över prestanda när man köper en konsol då de är gjorda för att klara av spelen som finns till dem, till skillnad från datorer som i vissa fall inte kan klara av att spela ett spel för att man inte har en tillräckligt bra dator.