Mobiler med extra allt

Mobiltelefonen har på senare år gått från någonting vi bara ringer och smsar med till något man kan använda till det mesta. Tiden när mobiler var stora som tegelstenar med antenn och knappar kan verka långt borta, men det var bara ett tiotal år sedan detta var verklighet.

Smartphonen är idag en av våra viktigaste ägodelar. Mobilanvändandet går allt längre ner i åldrarna och denna pryl blir en allt mer integrerad del av vår vardag.

För inte så länge sedan gick vi omkring med mobil, bärbar cd-spelare, gameboy och kamera. Idag klarar våra smartphones av allt detta och mer därtill. Det är en otrolig utveckling och många skulle ha svårt att tänka sig ett liv utan att googla, ta bilder eller ringa med sin smartphone.

Det kommer också allt fler tillbehör till våra telefoner. Olika sorters hörlurar, skal eller varför inte en plånbok till mobilen gör att du kan välja den som passar din personlighet bäst.

Mobiltelefonin har på senare år främst handlat om två konkurrerande operativsystem – Android och iOS. Dessa används främst i de två mobila giganterna Samsung och Apple. Det har bildats två läger där båda sidor påstår att deras upplägg är det bästa. Vem man anser ha rätt beror mycket på ens egna preferenser men man kan lugnt säga båda lägren har många starka argument på sin sida.

Android har länge varit det mest sålda operativsystemet då många mobiltelefontillverkare använt det i sina mobiler. iOS har hyllats för sin design och enkelhet och den framgångssaga som stavas iPhone behöver nog ingen närmare presentation.

Så för att att återknyta till början av vår text. Våra mobiltelefoner är idag en mer integrerad del av våra liv än någonsin, och hur den ska se ut är det bara fantasin som sätter gränser för.