Fånga ögonblicket

Att fotografera är något som allt fler människor blir intresserade av. Det är något kittlande med att fånga ett ögonblick innan det hunnit passera. Oavsett om det är en solnedgång, en fest eller något annat vackert eller uppseendeväckande så känns det bra att fotografera det och på så sätt få det att leva vidare i minnet än mer.

Men vad ska man tänka på när man ska fotografera. Först och främst bör du se över din utrustning. Visserligen kan till exempel de flesta mobiltelefoner ta dugliga bilder idag, men om du verkligen tycker det är kul så bör du kanske skaffa en ”riktig” kamera.

När du gjort det är det dags att lära sig hur kameran fungerar. Du kan visserligen läsa instruktionsboken från pärm till pärm, men det finns roligare sätt att lära sig på. Ta med dig din kamera och ge dig ut i staden, naturen eller var du nu vill fota. Prova sen att ta massa olika bilder. I takt med att du fotograferar kommer du märka att du lära dig allt mer om din kameras olika funktioner. Våga misslyckas är två ord som du alltid ska ha i bakhuvudet när du fotograferar. Det är bara då du kan utvecklas.

Du bör också fundera över vad för sorts bilder du är intresserad av. Är det natur, porträtt eller sportbilder, för att nämna några, som du är intresserad av? När du landat i en slutsats gällande detta blir det också lättare att hitta motiv då du kan fokusera på just det. Lycka till!