Bra källor för IT-nyheter

Elektronik och informationsteknologi är kanske den del i våra liv som utvecklas snabbast. Varje år släpps det en ny mobil med bättre prestanda och nya funktioner, var och varannan månad en ny revolutionerande app. Så hur håller man sig uppdaterad med den senaste informationen?

nyheter

Branschnyheter

För de som arbetar med IT så är det troligtvis bäst att hitta en bra källa med branschnyheterna. Ett snabbt växande exempel där är it-kanalen som vänder sig till återförsäljare av it-produkter och tjänster. Hos dem kan man läsa det senaste när det kommer till både produkter och tjänster och dessutom recensioner i dess testblogg.

Spelnyheter

För den som är intresserad av digital underhållning i form av spel så är utbudet av nyhetskällor närmast oändligt. Internationellt är några av de största sajterna Gamespot och IGN. Båda med brett fokus på spel oberoende av teknisk plattform. IGN har har förutom sin internationella sajt även en lokal del med spelnyheter och recensioner på Svenska.

För de som är intresserade av att få en uppfattning om specifika spel och hur de mottagits av spelpressen så är Metacritic en bra utgångspunkt. Metacritic är en recensionsaggregator  som sammanställer recensioner från recensenter över hela internet och räknar sedan ihop deras bedömningar till ett en enhetlig poäng på en skalla mellan 1 och 100

Produktinformation

När man är ute efter information inom något specialistområde så är det oftast bäst att även rikta sin blick mot lika fokuserade källor. Inom film, tv och musik så är svenska Ljud och Bild till exempel en bra källa för information. På deras sajt finns en bra blandning av både nyheter och recensioner och är perfekt när man behöver veta vilka hörlurar man skall köpa eller vilken typ av tv som bäst passar de behov man har.

När det kommer till ren produktinformation så är även prisjämförelsesajter som prisjakt en mycket bra utgångspunkt. Där brukar man även hitta sammanställningar av de recensioner som har gjorts av produkten man är intresserad av.